«

»

Apr 22

Zakaj je manjše število igrač koristnejše za vašega otroka?

Igrače niso le igrače. Tako lesene kocke skrbijo tudi za prihodnost naših otrok. Otroke učijo o prihodnosti in o njih samih. S tem pa tudi nekateri starši modro razmišljajo o številu igrač, da je boljše za otroka, da ima številčno manj igrač a tiste kvalitetne. Prav vsi poznamo otroške sobe, ki so do vrha napolnjene z otroškimi igračami, a otrok vedno tarna, da nima primerne, da bi se z njo igral. Ti starši so dojeli, da bo dejansko manjše število igrač koristilo njihovim otrokom na dolgi rok:

1. Otroke je potrebno naučiti, da so bolj ustvarjalni: Preveč igrač otrokom preprečuje, da bi v celoti razvili svojo domišljijo. Poizkusite in napravite majhen eksperiment: iz otroške sobe za tri mesece odstranite vse otroške igrače. In kmalu boste videli rezultat. Čeprav bo otrokom v začetni fazi izredno dolgčas, boste videli, da bodo kasneje začeli uporabljati stvari, ki jim jih bo dana okolica nudila in izumili igre za katere do sedaj še sami niso vedeli, da obstajajo. Z vsem tem pa bodo razvijali in spodbujali svojo domišljijo.

igrača2. Otroci morajo pridobiti daljši razpon pozornosti in koncentracije: Veliko število igrač zelo slabo vpliva na otrokovo pozornost in koncentracijo, saj bi se igral z vsemi naenkrat, kar pa je ob velikem številu nemogoče. S časom pa boste prišli tudi do ugotovitve, da je kar nekaj igrač že prerasel in se z njimi dejansko ni nikoli igral, saj jih je imel količinsko preveč.

3. Otroci tako vzpostavijo boljše socialne veščine: Otroci z manj igrač se naučijo kako vzpostaviti odnose z drugimi otroci in odraslimi. Naučijo se tudi pogovora, se pravi govorjenja in poslušanja drugih. Nekatere študije celo dokazujejo, da imajo otroci, ki v otroštvu gradijo veliko na prijatelstvu in medsebojnih odnosih, kasneje v življenju boljše možnosti in pogoje za uspehe ko odrastejo in se podajo na samostojno pot.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabljate lahko te HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>