«

»

Jul 19

Pogosta vprašanja pri tonerjih

Tonerji za laserske tiskalnike spadajo med dražji pisarniški material, zato velja ob nakupu paziti, da izberemo kar najbolj po pameti. Pri tem se pojavljajo različna vprašanja, ki bistveno vplivajo na izbiro. Pripravili smo vam odgovore na nekaj najbolj pogostih.

Več info na: http://birostore.com/tonerji
kompatibilni toner

 1. Lahko kompatibilni tonerji poškodujejo tiskalnik?
  Ne. Kompatibilni tonerji so narejeni povsem enako kot originalni, večinoma so vsi deli novi. Pomembno pa je, da resnično kupite kakovostne kompatibilne tonerje – če je toner zgolj recikliran oziroma na novo napolnjen, polnjenje in zamenjava bistvenih delov pa niso narejeni profesionalno, potem lahko resnično pride do težav. Kompatibilni tonerji naj se zato kupujejo zgolj pri prodajalcih z dobrim imenom, ki jamčijo za njihovo kakovost.
 2. So tonerji polnjeni s tekočim barvilom?
  Ne. Tekoče barvilo je v kartušah, toner pa vsebuje poseben plastični prah, ki je suh. Pri tisku se tega nanaša na papir s pomočjo pritiska in toplote. Tonerji se uporabljajo tako za laserske tiskalnike kot laserskih napravah za pošiljanje faksov ter v digitalnih fotokopirnih strojih in posebnih laserskih napravah za tisk fotografij. Ker barvilo ni tekoče, je tisk zato bolj kakovosten, prav tako pa ne more priti do iztekanja.
 3. Lahko tonerji »puščajo« barvo?
  Kot povedano je v tonerjih prah, ki je suh, ne pa tekoč. Do težave lahko pride le, če se toner oziroma njegovo ohišje poškoduje. Poškodbe so lahko mehanične, prav tako pa na okvaro ohišja lahko vplivajo na primer izjemno visoke temperature.
 4. Vplivajo kompatibilni tonerji na izgubo garancije?
  Ne. Proizvajalec tiskalnika sicer priporoči uporabo določenih tonerjev določenega proizvajalca, a če uporabljate kompatibilne tonerje, ki ustrezajo vsem standardom, zaradi tega ne boste izgubili garancije. Ne morejo vas namreč prisiliti, da uporabljate produkte, ki jih ne želite, oziroma tiste, pri katerih imajo od prodaje tudi sami korist. Če uporabljate kompatibilen toner generične izdelave, ki zagotavlja normalno delovanje tiskalnika, torej ni težav.
 5. Zakaj imajo »enaki« tonerji tako različne cene?
  Na videz enaki tonerji, ki so si po obliki identični, prav tako pa prihajajo od istega proizvajalca in so namenjeni istemu modelu tiskalnika, se lahko razlikujejo po ceni zato, ker nudijo različno zmogljivost. Nekateri tonerji omogočajo, da natisnete 1000 strani, drugi pa 5000. V ceni je zaradi tega vsekakor razlika. Bodite torej pozorni na kapaciteto in ne pozabite, da je cena pri višjih zmogljivostih običajno boljša, če jo preračunamo na količino natisnjenih strani.
  Imate v povezavi s tonerji še kakšno vprašanje? Običajno je najbolje, da se obrnete na specializiranega proizvajalca, ki vam bo znal svetovati in vam bo tudi iz lastnih izkušenj povedal, kako lahko pri nakupu tonerja dobite optimum, torej najboljšo kakovost za najboljšo ceno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabljate lahko te HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>