«

»

Avg 28

Pet razlogov za začetek lastnega posla

Že nekaj časa se govori, da je gospodarska kriza končana ali pa da se vsaj bliža koncu. Ravno zato, je morda sedaj pravi trenutek, da začnete z lastnim poslom. Veliko ljudi o tem, da bi imeli svoje podjetje samo sanjari medtem, ko mnogi to dejansko tudi naredijo. Tukaj je nekaj pozitivnih razlogov za dodatni razmislek o tem, ali ste iz pravega testa za začetek lastnega posla.

podjetnik

  1. Lahko ste sam svoj šef. Veliko podjetnikom to pomeni največ. Določenim karakterjem je zelo pomembno, da nimajo kakega nadležnega šefa, ki bi jih ves čas nadziral, jih klical ob nemogočih urah in kakor koli drugače omejeval njihovo ustvarjalnost in prosti čas.
  2. Lahko imate fleksibilen delovni čas. Podjetniki delajo, ko njim paše in seveda toliko kot jim paše. Tako je vsaj mnenje zunanjih opazovalcev. Uspešni podjetniki se res lahko privoščijo, da delajo po šest ali še manj ur na dan, medtem ko se morajo novinci v poslu še kako truditi, da si prislužijo uspeh. Zato tudi delajo precej več. Je pa res, da si lahko delovni čas prilagodijo po svojih željah in ni odvisen od delodajalca.
  3. Lahko delate tisto, kar vas resnično veseli. Zakaj bi posedali po pisarnah in zapravljali čas v neproduktivnih službah, če lahko naredite posel recimo iz svojega hobija, ki vas veseli. Primer: v zadnjem času se je zelo razmahnilo gojenje čilijev in mnogi so iz hobijev prestopili v čili biznis…
  4. Lahko ste bolj ustvarjalni. Če boste delali zase in za svoje podjetje se boste prav gotovo bolj potrudili pri iskanju načinov, kako izboljšati poslovne procese, kako narediti več v manj časa itd. Na ta način boste prav gotovo postali bolj ustvarjalni.
  5. Lahko zaslužite več. Kakor koli na koncu se vedno pride do denarja. Razmislite, koliko dobička prinesete sedanjemu šefu in koliko ga on deli z vami. Sam svoj šef seveda tudi odloča o svoji plači.

Seveda pa je na vas samih, da čim bolje razmislite, kaj bi radi v življenju počeli in ali je podjetništvo pravi korak za vas. Vse pa tudi ni tako pozitivno, saj obstaja tudi veliko razlogov, zakaj se ne lotiti posla ampak o teh bomo morda pisali kdaj drugič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabljate lahko te HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>