«

»

Nov 16

5 razlogov za uporabo kreme za obraz

Verjetno ni ženske, ki ne bi uporabljala takšne ali drugačne kreme za obraz. Včasih se človek vpraša, zakaj je uporaba teh izdelkov sploh potrebna, saj so nekateri mnenja, da koža z delovanjem lojnic praviloma sama poskrbi zase. Pa vendar je tu 5 prepričljivih razlogov za njihovo uporabo:

  1. Vlaženje; Osnovna naloga vsake kreme za obraz je vlaženje kože. Bolj suho kožo kot imate, bolj masten izdelek je potrebno izbrati, ali pa povečati število nanosov na dan. Brez ustrezne nege boste hitreje pridelali zavidljivo število gubic. Suha koža lahko tudi srbi, s praskanjem pa si na svojo kožo nanašate bakterije, ki se izražajo v nečistočah kot so akne in ogrci.
  1. Zaščita; Druga zelo pomembna vloga kreme je zaščita pred umazanim zrakom. V mestih se v zraku zbirajo delci raznih snovi, ki uničujejo celice v koži. Dobra krema na koži naredi film in jo tako ščiti pred umazanijo.
  1. Hrana; Kožo je potrebno tudi nahraniti. Pravijo, da lepota kože prihaja iz notranjosti skozi ustrezno prehrano. Temu je potrebno dodati še dovolj počitka, tekočine (predvsem vode) ter se izogibati stresnemu okolju. Kljub navedenemu je potrebno poskrbeti tudi za zunanjo prehranjenost kože, kar lahko storimo s kremo, ki vsebuje dobre sestavine.

krema

  1. Osvežitev; Z nanosom kreme navsezgodaj zjutraj poskrbite za jutranjo osvežitev obraza, njen lep vonj pa vas prebudi in navda z dodatno energijo.
  1. Podlaga pred nanosom ličil; Preden se naličite, je potrebno kožo nahraniti in osvežiti ter pripraviti na ličila. Pred nanosom ličil počakajte nekaj minut, da se krema v kožo vpije.

Uporaba krem pri ženskah je na podlagi navedenih razlogov prej pravilo kot izjema, čeprav tudi moški v zadnjem času vse bolj posegajo po njih. Vsi našteti razlogi (razen petega seveda) so s tem tudi razlogi, zakaj bi moral tudi vsak moški imeti kvalitetno kremo v svojem »kozmetičnem kotičku«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabljate lahko te HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>