«

»

Feb 26

5 razlogov za registracijo domene

Domena je spletni naslov, preko katerega je najdena spletna stran. Namesto tega, da obiskovalec v URL vrstico brskalnika vpiše IP številko spletne strani, lahko vpiše domeno, ki si jo je mnogo lažje zapomniti. V tem primeru mora poznati le ime domene (v našem primeru: 5razlogov) in domensko končnico (v našem primeru: .si). Če se s svojo spletno stranjo želite predstaviti na spletu, je registracija domene vsekakor prvi in zelo pomemben korak.

Oglejte si glavnih 5 razlogov za registracijo domene.

1) Z registracijo domene boste opravili enega izmed dveh glavnih korakov, ki sta pomembna, če želite imeti svojo spletno stran. Za prvega torej že veste, kateri je, drugi korak pa predstavlja spletno gostovanje, ki je z domeno neposredno povezan.

2) Na spletu obstaja veliko spletišč, ki omogočajo brezplačno postavitev spletne strani ali bloga. Čeprav na prvi pogled izgleda, da je ‘ponudba’ mikavna, pa vam priporočamo, da se takšnim spletiščem izogibate, saj nad svojo stranjo ne boste imeli nobene kontrole. To pomeni, da lahko vse vaše delo čez noč izpuhti v neznano, prav tako pa obstaja visoka verjetnost, da se bodo na vaši strani prikazovali nadležni oglasi. Zato je registracija domene mnogo boljša odločitev, saj boste nad lastno stranjo imeli popoln pregled.

3) Registracija domene je hiter in popolnoma enostaven postopek. Opravi ga lahko vsak, ki ima povezavo z internetom. Vse, kar morate storiti, je, da na spletu poiščete registrarja, izberete ime domene in domensko končnico, ob naročilu vpišete svoje podatke in plačate storitev. Plačilo najpogosteje poteka preko UPN obrazca, veliko ponudnikov pa omogoča tudi plačilo preko PayPal-a.

registracija domene

4) Naslednji razlog, ki govori v prid registraciji domene, je ugodna cena. Ta je odvisna od dveh dejavnikov – od samega ponudnika oziroma registrarja ter od vrhnje domene oziroma domenske končnice. V Sloveniji so daleč najbolj priljubljene končnice .si, .com in .net, za katere boste morali odšteti približno 10-15 € na leto.

5) Z registracijo domene in postavitvijo spletne strani vstopite v popolnoma nov svet, ki vam odpira številna vrata. Postavite lahko osebno stran, na kateri predstavite sebe in svoje hobije – s svojo stranjo pa se npr. lahko pohvalite bodočemu delodajalcu. Če imate podjetje, lahko le-to predstavite mnogo širšemu občinstvu in si na ta način pridobite nove stranke in poslovne partnerje. Prav tako pa v zadnjih letih narašča število spletnih trgovin, ki s pravilno zastavljeno strategijo omogočajo lepe zaslužke.

Naj se vaša pot do spletnega uspeha prične z registracijo domene!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabljate lahko te HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>